Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Χόρτα: Θρεπτική αξία


Στην εποχή μας γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη για επιστροφή
στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή. Μια διατροφή που περιλαμβάνει
πολλών ειδών αγριόχορτων, που μπορούν κατάλληλα μαγειρεμένα ή σαν φρέσκα
ως χορταστική σαλάτα να γίνουν μέρος μιας καθημερινής διατροφικής
συνήθειας, η οποία θα αποτελέσει σύμμαχο μας για μια καλύτερη υγεία.
Πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια, ένα μεγάλο μέρος της ενεργειακής πρόσληψης
των προγόνων μας βασιζόταν σε αγριόχορτα, τα οποία είναι ιδιαίτερα
πλούσια σε φυτοχημικά συστατικά. Έτσι πολλές μεταβολικές διαδικασίες του

Κίνδυνοι από τα τρόφιμα

Οι τρελές αγελάδες, οι διοξίνες, τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, ακόμα και μικρότερης επικινδυνότητας διατροφικά προβλήματα, όπως η παρουσία χρωστικών ουσιών στα τρόφιμα, έδειξαν κάτι εξαιρετικά ουσιαστικό. Οτι εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα διατροφικά προβλήματα ταξιδεύουν τόσο γρήγορα και ελεύθερα όσο και τα προϊόντα. Ετσι ένα μικρό λάθος, μία κακή εκτίμηση μπορεί μέσα σε λίγα 24ωρα να εξελιχθεί σε διατροφική κρίση.